OKS si zvolila nové vedenie, šéfuje mu O. Dostál

14.04.2012 Bratislava

Bratislava 14. apríla (TASR) - Ondrej Dostál je novým šéfom OKS. Vo funkcii vystriedal doterajšieho predsedu Petra Zajaca. Dostálovými podpredsedami sa stali Zuzana Dzivjáková, Ivan Kuhn, Martin Mlýnek a Tibor Takáč. Rozhodol o tom dnes Republikový snem strany v Bratislave.

P. Zajaca zvolili delegáti snemu za čestného predsedu OKS. Pridal sa tak k jednej z vedúcich osobností Novembra 1989 Fedorovi Gálovi, ktorý funkciu čestného predsedu zastáva od roku 2008.

Snem okrem zvolenia nového vedenia dnes schválil aj nové stanovy strany. Majú zjednodušiť, zefektívniť a spružniť fungovanie strany a jej orgánov. Snem zároveň potvrdil odhodlanie strany robiť dôslednú opozičnú a pravicovú politiku.

OKS podľa Dostála nepodľahla ilúziám o tom, ako sa zmenili Robert Fico a jeho Smer-SD. "Zmenená mediálna prezentácia neznamená zmenu podstaty ich politiky. Smer bude aj naďalej slúžiť záujmom svojich mecenášov v pozadí," vyhlásil Dostál s tým, že červená vláda jednej strany je škodlivá pre Slovensko a OKS jej bude dôsledne pozerať na prsty.

Dostál tvrdí, že jeho strana je programovou alternatívou pre ľudí, ktorí nepotrebujú istoty od štátu. "Pre ľudí, ktorí sa chcú sami starať o seba a svoje rodiny a chcú, aby im štát čo najmenej zasahoval do ich životov a do ich práce alebo podnikania," zdôraznil.

Dodal, že OKS je otvorená spolupráci s tými politickými stranami napravo od stredu, s ktorými ju bude spájať programová blízkosť a jasne odmietavý postoj k vláde Smeru-SD a jej politike. Zároveň uviedol, že jeho strana bude venovať zvýšenú pozornosť svojmu pôsobeniu v komunálnej a regionálnej politike.
 

Vyberte región